Waar zit jouw handrem?

Ken je dat? Je wilt wegrijden met de auto, maar ondanks dat je gas geeft gaat de auto langzamer dan je verwacht. Of nog erger, de motor slaat af! Aha, de handrem er vergeten vanaf te halen. Ik wil dan te snel wegrijden en blijkbaar sla ik dan deze routinematige handeling over…

Ik kom die handrem ook vaak tegen in de gesprekken die ik voer als coach. De professionals die ik ontmoet hebben een doel voor ogen. Ze willen succesvol zijn in hun vak, willen meer plezier in hun leven of het roer omgooien om hun droom waar te maken. Daarbij hebben ze vaak al een gedegen analyse gemaakt van hun eigen situatie en vertellen ze mij dat ze er niet uitkomen. Ze willen vaart maken, zijn doelgericht, maar ergens zit er een belemmering, een obstakel om dit doel te bereiken… de handrem dus.

Hoe ga jij hiermee om? Ga jij op zoek naar een sparring partner? Even een kopje koffie drinken met een collega of thuis op de bank de mening aan je partner vragen? Misschien zoek je juist de rust op en probeer je op die manier het antwoord te vinden. Naar mijn mening heb je de oplossing vanaf het ontstaan van de vraag al bij je. Je bent je er alleen nog niet van bewust en hebt dus hulp nodig bij je zoektocht. Dat je het niet alleen kunt is natuurlijk geen probleem. Dit is de tijd van durf te vragen (#dtv) toch?

Ook ik merk bij het ontwikkelen van mijn coachpraktijk dat af en toe de handrem erop staat. Mijn droom is uitgekomen, ik ben nu full-time als coach actief! Er zijn dagen dat alles lukt. Ik ontmoet nieuwe mensen die mij weer inspireren en heb prachtige gesprekken met klanten. En op andere dagen gaat het niet zoals ik wil. Een belangrijke klant stelt de opdracht een paar maanden uit of een paar afmeldingen vlak voor de Inspiratieworkshop. In eerste instantie een teleurstelling, maar een paar uur later kan ik deze ervaring gelukkig weer omzetten in een positief geluid.

Om op zoek te gaan naar mijn handrem ga ik vaak naar buiten, hoe kan het ook anders J. Lekker een frisse wind door mijn hoofd en de rust opzoeken. Tijd voor mijzelf. Maar ook een kleine ontspanningsoefening thuis helpt vaak al. In uiterste nood bel ik een goede vriend op en laat ik mij door hem een spiegel voorhouden. En de uitkomst is vaak geen verrassing, hoe confronterend soms ook. Ik had even een duwtje in mijn rug nodig. Remmen los en GAAN!

Wil je reageren op deze blog?  Laat dan hieronder jouw reactie achter.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>